werken op papier (basiscursus tekenen)

Deze cursus wordt mogelijk in het seizoen 2021-2022 weer gegeven.

In deze cursus duik je in de veelzijdige wereld van het tekenen. Je verbetert je tekenvaardigheden en vergroot je kennis van tekenmaterialen en -technieken.

In twaalf lessen wordt vanuit experiment en onderzoek telkens een ander aspect belicht. Hierbij leer je vanuit drie invalshoeken: het verkennen van materialen, ontwikkelen of verbeteren van je vaardigheden en technieken, en het ontwikkelen van het eigen creatieve vermogen.

Vanuit verschillende opdrachten leer je de mogelijkheden kennen van uiteenlopende tekenmaterialen zoals potlood, krijtsoorten, houtskool en inkt. De onderwerpen lopen uiteen. Een aantal lessen ligt de nadruk op tekenen naar de waarneming, zoals stilleven, een les perspectief en een les modeltekenen. In andere lessen wordt het tekenen gekoppeld aan beeldaspecten als licht/donker en verbeelden.

Werken op papier is zowel voor beginners als voor de cursist met al enige ervaring met beeldend werken maar nog niet zo veel met het tekenen.

Materialen zijn niet bij de cursus inbegrepen. De docent zal in de eerste les toelichten welke materialen nodig zijn voor deze cursus. De eerste les hoef je dus nog niets mee te nemen.

U-paskorting
Bij deze cursus is U-pas korting mogelijk.

Bekijk hier de algemene voorwaarden voor inschrijving

Werken op papier (basiscursus tekenen) start niet in seizoen 2020-2021

zaterdag | 10:00 – 12:30 uur | (wekelijks) | 12 lessen |  basiscursus

€ 242,98 tot 21 jr (geen BTW) / € 294,00 vanaf 21 jr (incl. 21% BTW)

Neem contact op met de docent wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden over de startdatum en/of op de voorlopige inschrijflijst geplaatst wilt worden voor deze cursus.

Deze cursus wordt gegeven door:
Iris Frerichs